Naslovna strana| O nama | FAQ | Web Mail | Kontaktirajte nas
16 Marta 2007: 29,160 zahteva skupljeno; 29,160 (100%) rešeno; i 28,533 (97.3%) implementirano...Zasedanje Komisije održace Marta 2007.
 
   
   
   
   
   
   
Stara verzija HPD-ove veb strane je i dalje dostupna na: www.hpdkosovo.org/old

 

ili pozovite 038 249 936 radnim danima između 08:30 i 17:30 za informacije o statusu

Informacije::Odluku o Vašem slučaju možete saznati tako što ćete ukucati DS broj slučaja u pretraživac statusa zahteva.
Samo za osobe koji imaju žalbe.

Pregledajte detalje ako je vasa imovina pod administraciju HPD-a uz unosenje broja vase imovine.
( eg: DS601699, CF601699,
I040012PZ, S030839PR )

 

 

:: Godisnji izvestaj 2005 azurirana statistika

:: Otvoriti Godisnji izvestaj 2005[8.33MB]

:: OEBS objavljuje izvestaj o sudovima

:: Kosovska agencija za imovinska pitanja je pocela sa primanjem zahteva (samo na engleskom)

:: Osnivanje Kosovske agencije za imovinu (samo na engleskom)

:: Zakon o privatnim komercijalnim i poljoprivrednim imovinskim zahtevima

:: Lista podnosioca zahteva koje nismo uspeli da kontaktiramo

:: 33. Sednica HPCC

:: Ciljevi za 2005 godinu

:: Godisnji izvestaj 2004 sa azuriranom statistiko do juna 2006

:: Regionalna  kancelarija HPD-a u  Prizrenu (RK – Pz) premešta svoju “Kancelariju za  posetioce”

:: Put napred -Prosperous 2004 & 2005 (samo na engleskom)

:: Nova objavljena lista zahteva

:: Izjava za štampu 1198: zloupotreba HPD-logoa i dokumenata

 

Obaveštenje za podnosioce zahteva čiji su zahtevi odbijeni

Obaveštenje za javnost

PORUKA KOSOVSKE IMOVINSKE AGENCIJE

Ova je poruka jedna u nizu naših redovnih poruka novo osnovane Kosovske Imovinske Agencije (“KPA”). KPA je osnovana 4 marta 2006 godine pod UNMIK-ovom Uredbom 2006/10 kao nezavisno telo. Pod mandatom je za rešavanje žalbi nastalih zbog oružanog konflikta koji se desio izmedu 27. februara 1998. god. i 20. juna 1999. god. u vezi privatne nepokretne imovine, ukljucujuci poljoprivrednu i poslovnu imovinu.

Molim vas, budite obavešteni da pod Uredbom UNMIK-a 2006/10, Direkcija za Stambena i Imovinska Pitanja (“DSIP”), njeno osoblje i aktiva su ukljuceni u KPA-u. KPA s toga prihvata odgovornost za sprovodenje svih žalbi za stambenu imovinu koje su bile u toku u DSIP-u 4. marta 2006, i osigurace njihovo odlucivanje delotvornim i brzim putem. Dalje, Komisija za Stambena i Imovinska Pitanja (“KSIP”) ce nastaviti sa odlucivanjem malog broja preostalih žalbi koje su u toku.

U vezi sa mandatom KPA-e za primanje žalbi odnosne na nepokretnu imovinu, ukljucujuci poljoprivrednu i poslovnu imovinu, pocecemo sa prihvatanjem žalbi 3. aprila 2006, u kancelarijama imenovanim od strane KPA-e unutar Kosova, i u kancelarijama van Kosova kada budu odobrene od strane tamošnjih vlasti.

Molim vas, Pogledajte priloženu UNMIK-ovu Uredbu 2006/10 za vaše informisanje i budite obavešteni da ce detaljnije opisano zakonodavstvo uslediti kada to UNMIK odobri. Trenutno preuzimamo potrebne korake u sprovodenju mandata, što ukljucuje obezbedivanje treninga za naše osoblje, angažovanje dodatnog osoblja i nabavku opreme. Zapoceli smo kampanju javnog informisanja o KPA-i i do današneg smo dana održavali sastanke sa predstavnicima manjinskih zajednica i ucestvovali na intervjuima sa nacionalnim medijima (ukljucujuci i RTS). Dalje, organizujemo javne informativne sastanke širom Kosova, Crne Gore i Srbije sa predstavnicima organizacija raseljenih lica, nevladinim organizacijama i drugim kljucnim entitetima. Sa tehnicke strane, radimo na uspostavljanju internet stranice KPA-e.

Bicemo u kontaktu redovno sa detaljnijim informacijama ubuduce, posebno u vezi mandata KPA-e, primanja žalbi i javnih informativnih sastanaka. Pozdravljamo saradnju od strane svih u ovom poduhvatu predatom KPA-i, u cilju uspešnog sprovodenja istog.

Knut RřsandhaugPREGLED ISELJENJA

BR> HPD planira sprovođenje iseljenja u skladu sa agencijama za sprovođenje zakona i pravi nedeljni plan. Ovaj plan se redovno prosleđuje PISG radi informisanja. Klikom na datum dole, dobićete pristup pregledu iseljenja podeljenim po opštinama za tu nedelju.


Januar   April        
  Juli
Februar   12 19   Maj             Avgust  
Mart   19     Jun        
  Septembar  

       

 
 

Šta je HPD?

Kakav je mandat HPD-a? Šta mi radi.................mo, a šta ne.

Cesto postavljana pitanja

Zašto se ceka tako dugo? Kakve mogućnosti imaju uspešni podnosioci zahteva? Da li zahtevi još uvek mogu biti podnešeni? Odgovori na ova i ostala pitanja

 

 

Sistem za pretraživanje HPD-a

Više nije neophodno da dolazite u jednu od naših kancelarija kako bi dobili najnovije informacije o statusu zahteva. To sada može biti uradjeno jednostavno ubacivanjem broja zahteva u sistem za pretraživanje HPD-a

Rečnik termina HPD

Značenje termina kao što su „uprava“, „izbacivanje“, „ponovan posed“, „zatvaranje“, itd. u kontekstu HPD-a.

 

HPD-ov „Hot line“

Ukoliko više volite da koristite telefon i kontaktirate Centar za informacije HPD-a, isti radi od ponedeljka do petka (8.30-17.30) i subotu (10:00 - 17:30). Samo za stranke u zahtevu. Dostupan na + 381 (0) 38 249 936

Nestali podnosioci zahteva

Proces uzimanja zahteva je završen 1. jula 2003. Od tada, značajan je broj onih podnosilaca zahteva koji su promenili adrese ili imaju nove telefonske brojeve a da o to tome nisu obavestili HPD. Ovde možete pronaći informacije o tome kako da ažurirate kontakt detalje podnosilaca zahteva.

Ukoliko imate bilo kakvih komentara ili primedbi u vezi sa sadrzinom ili formatom ove stranice,molim vas obratite se uredniku

 
 

Podržavaju

©HPD 2004 - Webmaster - Editor

Foreign Affairs-Canada Ministry of Foreign Affairs-Finland Foreign Affairs-Germany Foreign Affairs-Ireland Ministry of Foreign Affairs-Norway Foreign Affairs-Switzerland U.S Department of State   European Union Kosovo Force OSCE UNMIK